El Sotrac

El Sotrac, la biblioteca crítica de La Cinètika, vol ser un lloc de difusió del pensament lliure, crític i anti-autoritari. Una eina per al debat, l’anàlisi i la reflexió. Un punt de trobada on compartir projectes i idees transformadores, revolucionàries. Perquè aquest és l’objectiu de la biblioteca: sacsejar les nostres ments, les nostres vides, la nostra societat sencera. Cada llibre als nostres prestatges conté una càrrega explosiva capaç d’esquerdar els fonaments del mon que vivim. I amaga, també, un pedaç del mon que volem viure. El mon que construirem juntes.

El projecte de la biblioteca va originar-se fa gairebé dos anys a l’antic CSOA Transformadors. La vida d’aquest centre social va ser curta i intensa, carregada de contratemps. En arribar el dia del desallotjament (ordenat pel govern municipal de BeC) però, havíem aconseguit reunir un fons d’un centenar de llibres. Aquest catàleg, de temàtica llibertària, feminista, anticapitalista… seria la llavor que ha acabat germinant a La Cinètika.

Aquí, amb forces renovades i un col·lectiu més ampli, hem mantingut una atenció especial en aquells llibres capaços d’aportar una visió crítica de la nostra realitat, amb la voluntat de transformar-la radicalment. Llibres, de vegades maleïts, que difícilment trobem a espais institucionals i que nosaltres volem fer accessibles a tothom que hi tingui interès. Que, de fet, creiem necessari que siguin llegits, pensats i debatuts pel nostre entorn més proper. Volem donar-los a conèixer i per això fomentarem grups de lectura i acollirem xerrades i presentacions .

Avui dia, gràcies sobretot a les donacions de col·lectius, editorials i persones amigues, tenim catalogades al voltant de 1200 edicions, i anem introduint les dades d’un nombre similar que continuem rebent. Hem fet una classificació que destaca el feminisme, l’anarquisme i la contracultura, però no es limita a aquests eixos temàtics. Acollim tota mena de literatura crítica, així com narrativa, art, novel·la gràfica i textos infantils.

Si teniu algun dubte, voleu col·laborar o fer alguna donació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el correu biblio.lacinetika@riseup.net o venint directament en horari d’obertura.

Salut i bona lectura!

El Sotrac, la biblioteca crítica de La Cinètika, nace con la intención de ser un espacio de difusión del pensamiento libre, crítico y antiautoritario. Una herramienta para el debate, el análisis y la reflexión; un punto de encuentro donde compartir proyectos e ideas transformadoras, revolucionarias. Porque este es el objetivo de la biblioteca: sacudir nuestras mentes, nuestras vidas, nuestra sociedad entera. Cada libro en nuestras estanterías contiene una carga explosiva capaz de agrietar las bases del mundo en que vivimos, y esconde también, parte del mundo en que queremos vivir; el mundo que construiremos juntas.

El proyecto de la biblioteca se originó hace casi dos años en el antiguo CSOA Transformadors. La vida de este centro social fue corta e intensa, cargada de contratiempos. Sin embargo, al llegar el día del desalojo (ordenado por el gobierno municipal de BeC), habíamos conseguido reunir un fondo de un centenar de libros. Este catálogo, de temática libertaria, feminista, anticapitalista… sería la semilla que ha acabado germinando en La Cinètika.  

Aquí, con fuerzas renovadas y con un colectivo más amplio, hemos mantenido una atención especial en aquellos libros capaces de aportar una visión crítica de nuestra realidad, con la voluntad de transformarla radicalmente. Libros a veces malditos, que difícilmente encontraremos en los espacios institucionales y que queremos hacer accesibles a todo el mundo que le interese. Libros que de hecho, creemos necesario que sean leídos, pensados y debatidos por nuestro entorno más cercano. Queremos darlos a conocer y por eso fomentaremos grupos de lectura, acogeremos charlas y presentaciones.

Hoy en día, gracias sobre todo a las donaciones de colectivos, editoriales y personas amigas, tenemos catalogadas en torno a 1200 ediciones y estamos en proceso de catalogación de otro tanto que continuamos recibiendo. Hemos hecho una clasificación que destaca el feminismo, el anarquismo y la contracultura, pero que no se limita únicamente a estos ejes temáticos. Acogemos todo tipo de lectura crítica, así como narrativa, arte, novela gráfica y textos infantiles.

Si tenéis alguna duda, queréis colaborar o hacernos llegar alguna donación, podéis poneros en contacto con nosotras a través del correo biblio.lacinetika@riseup.net o viniendo directamente en horario de apertura.

Salud y buena lectura!

Anuncis