21/04 – 19Hs. Conversa entorn el paper de les dones als grups autònoms de la transacció amb Irene Cardona i altres companyes

paperDones web

El proper divendres 21 d’abril, a la Biblioteca “El Sotrac”, ens acompanyarà Irene Cardona. És autora del llibre “Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció” (Descontrol, 2015).
A través del seu estudi i de l’aportació d’altres companyes, podrem conversar sobre les diferents experiències que van viure aquestes dones. Tot assenyalant aquelles violències i relats que no apareixen a la majoria d’estudis elaborats fins al moment sobre els Grups Autònoms d’aquella època.

El llibre parteix de la perspectiva de l’epistemologia feminista. Tracta de reflexionar sobre les experiències de set dones en diferents grups, com el MIL (Moviment d’Alliberament Ibèric), l’OLLA (Organització de Lluita Armada), el FAC (Front d’Alliberament Català o Front d’Alliberament de Catalunya), així com d’altres grups que van desenvolupar la seva acció entre Catalunya i Madrid.

Cada relat esdevé una història personal on s’expliquen; l’origen familiar de cada una de les protagonistes, les vivències en l’acció en els grups, l’invisibilització de la majoria d’elles pels homes del grups, les tasques de les quals s’encarregaven… Parlen també sobre com van afrontar la posterior repressió, quina repercussió va tenir a la seva vida i com construeixen a l’actualitat el relat sobre aquells anys, quin anàlisi en fan… Moltes d’elles és durant aquest estudi que tornen a parlar després de molts anys sobre aquella època. Algunes d’elles no n’havien tornat a parlar. Així doncs, el mateix estudi, amb les entrevistes a cada una d’elles, esdevé un procés de construcció d’una memòria personal, que sense cap mena de dubte necessitem incorporar com a memòria col·lectiva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s